04.10.2021 Výstava ŽIVOT V BAVLNE

V spolupráci so spoločnosťou Fairtrade Česko a Slovensko uvádzame v areáli Starého zámku výstavu do 31.10.2021.

Radi spolupracujeme v zmysluplných, dôležitých a angažovaných projektoch. 1. októbrový týždeň je venovaný DÔSTOJNEJ PRÁCI. To je taká, ktorá prebieha v podmienkach slobody, spravodlivosti, istoty a ľudskej dôstojnosti. Dôstojná práca je jedným z nástrojov, ktorý účinne prispieva k znižovaniu globálnej chudoby.

V spolupráci so spoločnosťou Fairtrade Česko a Slovensko https://fairtrade-slovensko.sk/ uvádzame v areáli Starého zámku (ochodza opevnenia v línii karner – Himmelreich) výstavu ŽIVOT V BAVLNE. Výstava dokumentuje, analyzuje podmienky pestovania a spracovania bavlny v Indii. V tomto kontexte upozorňuje na dôležité ľudsko – právne a environmentálne problémy.
Vedeli ste, že na výrobu jedného bavlneného trička sa spotrebuje 2700 litrov vody? Množstvo, ktoré pokrýva spotrebu vody jedného človeka na 900 dni!

ZODPOVEDNÁ a UDRŽATEĽNÁ SPOTREBA je jedným zo spôsobov, ako každý môže prispieť k zmierňovaniu problematickej produkcie. Ak už naozaj potrebujete nové tričko, zaujímajte sa o jeho pôvod a o podmienky jeho vzniku. Vodítkom môžu byť aj etické certifikáty, ako je napríklad Fairtrade.

Výstava ŽIVOT V BAVLNE aktuálne prebieha v 30. lokalitách po celom Slovensku. Srdečne pozývame! STARÝ ZÁMOK: streda - nedeľa 9.00 – 17.00. Výstavu uvádzame do 31.10.2021.

Viac o projekte: www.vystavanastromoch.sk

#slovenske_banske_muzeum #ZIVOT_V_BAVLNE #stary_zamok #Týždeň_dôstojnej_práce #fairtrade

Článok môžete komentovať ...