29.10.2021 "Slovenské poverové rozprávania a slovanská mytológia", prednáška, Galéria J. Kollára

Slovenské banské múzeum - Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici vás srdečne pozýva na prednášku doc. RNDr. Tatiany Bužekovej, PhD. 

Slovenské banské múzeum - Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici vás srdečne pozýva na prednášku doc. RNDr. Tatiany Bužekovej, PhD. s názvom "Slovenské poverové rozprávania a slovanská mytológia", ktorá sa uskutoční vo štvrtok 4.11. o 17:00 hod. 

Prednáška je sprievodným podujatím k výstave Jarmily Mitríkovej a Dávida Demjanoviča - Šepkajúce tiene, blčiace plamene a zelené orákulum v Galérii Jozefa Kollára.

Prednáška bude venovaná interpretácii slovenských poverových rozprávaní vo vzťahu k známym motívom slovanskej mytológie. Autorka ju bude ilustrovať materiálom vlastného etnografického výskumu na západnom Slovensku.

Vstupné: dobrovoľný príspevok

doc. RNDr. Tatiana Bužeková, PhD. vyštudovala matematiku, religionistiku a etnológiu. Pôsobí na Katedre etnológie a muzeológie Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Vo výskume sa zameriava najmä na problematiku náboženstva, mágie, emócie, pamäti, morálky, kultúrnych reprezentácií tela či populárnej kultúry. Je autorkou publikácie Nepriateľ zvnútra. Nadprirodzená hrozba v ľudskej podobe (2009) a editorkou zborníka Za horama, za vodú... ľudové rozprávania z obce Závod (2007).

Udalosť: https://www.facebook.com/events/900007847308462?ref=newsfeed 

Článok môžete komentovať ...