28.12.2022 Silvestrovská komentovaná prehliadka výstavy Divočina (Kým sme tancovali)

Galéria Jozefa Kollára vás srdečne pozýva na Silvestrovskú komentovanú prehliadku výstavy festivalu Nasuti s názvom Divočina, ktorá sa uskutoční v sobotu, 31.12.2022 o 12:00.

Galéria Jozefa Kollára vás srdečne pozýva na Silvestrovskú komentovanú prehliadku výstavy festivalu Nasuti s názvom Divočina (Kým sme tancovali), ktorá sa uskutoční v sobotu, 31.12.2022 o 12:00. Výstavou nás prevedie kurátorka Diana Klepoch Majdáková.
Vstup zdarma!

Info k výstave:
Výstava ekologického festivalu Nasuti s názvom Divočina (Kým sme tancovali) sa venuje téme antropocentrizmu, jeho pôvodu a otázke pevnosti argumentov jeho obhajoby, kmeňovým identitám a z nich vyplývajúcim spoločenským otrasom, informačnému pretlaku a s ním súvisiacim zmätkom a úspešným dezinformačným kampaniam, dejinám človeka a jeho rozumu, ale aj divokej zábavy ako nástroja uvoľnenia potlačovaných emócií a myšlienok, podvedome skrytej ale aj vedome skrývanej prirodzenosti človeka. Výstava hľadá body, v ktorých sme ako ľudstvo ešte stále schopní konsenzu, identifikovať a klasifikovať omyly, v ktorých žijeme, pokúša sa rúcať (alebo aspoň narúšať) bariéry, ktoré nás od seba oddeľujú a znemožňujú vzájomné porozumenie. Pretože len sebareflexia a konsenzuálna snaha o zlepšenie stavu nás môže previesť hrozbou, akej ešte ľudstvo nečelilo.
Vystavujúci umelci a umelkyňa: Peter Barényi, Pali Hovanec, Tomáš Rafa, Martin Špirec, Gabriela Zigová

Kurátorka: Diana Klepoch Majdáková

Výstava potrvá do 30. apríla 2023.

Článok môžete komentovať ...