17.01.2023 KRST KNIHY O DIVADLE KOSMOPOL

Slovenské banské múzeum v Banskej Štiavnici a OZ Vlnoplocha pozývajú na krst knihy Kosmopol - Ako sa tvorí imaginárium, ktorý sa uskutoční v sobotu 28. januára 2023 o 17:00 v Galérii Jozefa Kollára.

Slovenské banské múzeum a OZ Vlnoplocha pozývajú na
KRST KNIHY O DIVADLE KOSMOPOL 

Krst knihy Kosmopol - Ako sa tvorí imaginárium sa uskutoční v sobotu 28. januára 2023 o 17:00 v Galérii Jozefa Kollára. Slávnostný krst knihy vo veľkej sále galérie bude bohatý na jedinečné zážitky. 

Môžete sa tešiť na stretnutie s tvorivým aj hereckým tímom a s ďalšími vzácnymi hosťami. Podujatie bude sprevádzať živá hudba z predstavenia, výstava rekvizít z divadla Kosmopol, čítanie ukážok z knihy, autogramiáda a rozhovor s pamätníkmi, ktorých spomienky boli pri zrode inscenácie. 

Kosmopol je imerzné divadlo odohrávajúce sa na 11 scénach v starom meštianskom dome. Diváci sú súčasťou predstavenia, voľne sa pohybujú medzi jednotlivými miestnosťami domu a sami si vyberajú, ktorú scénu si pozrú. V bezprostrednej blízkosti hercov tak prežívajú osudy jednej štiavnickej rodiny vo víre udalostí 20.storočia. Kosmopol získal v roku 2020 Cenu Nadácie Tatra Banky v hlavnej kategórii Divadlo.

Publikáciu Kosmopol napísala trojica autoriek inscenácie Klára Jakubová, Mila Dromovich a Veronika Hajdučíková. Do publikácie prispel historik Slovenského banského múzea Daniel Harvan s kapitolami z histórie Banskej Štiavnice. Grafický dizajn knihy vytvoril Lukáš Rohárik. 

Kontakty:
Mgr. Miriam Lenčová, Centrum komunikácie, marketingu a zelených inovácií SBM
lencova.miriam@muzeumbs.sk, 0948 027 116, www.muzeumbs.sk 

Mila Dromovich, režisérka divadla Kosmopol, OZ Vlnoplocha, 0949 282 511

Veronika Hajdučíková, jedna z autoriek knihy Kosmopol, 0911 143 984

Viac informácií: 
(7) KOSMOPOL -Ako sa tvorí imaginárium - Krst knihy. | Facebook

Článok môžete komentovať ...