28.01.2019 Kollár XXL, 7.február 2019, Galéria J. Kollára.

Pozvánka na detský maliarsky ateliér v Galérii J. Kollára.

Šesť  štvročlenných  tímov detí  a pedagógov z regionálnych základných škôl. Šesť  originálnych diel maliara Jozefa Kollára /1899 – 1982/. Maliarska tvorivá dielňa, na ktorej deti vytvoria veľkoformátové  verzie Kollárových obrazov. Nebude to súťaž, bude to výzva, tvorivé stretnutie talentovaných detí. Diela, ktoré vzniknú, sa stanú súčasťou galérie na Základnej škole Jozefa Kollára na Drieňovej. V rámci projektu  Mesto kultúry 2019 sa na Drieňovskej škole formuje „Detaško galérie“. Podujatie „Kollár XXL“ je prvé zo série edukačno – tvorivých podujatí, ktoré sa budú počas projektu realizovať.

Ateliér „Kollár XXL“ štartuje 7.2.2019 o 8.30 hod. v  Galérii Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici, na Námestí  Sv. Trojice 8.

Na podujatie srdečne pozývame verejnosť. Príďte povzbudiť detských tvorcov. Budete prekvapení ich šikovnosťou, pohotovosťou a tvorivými schopnosťami. Hostia môžu udeliť cenu divákov jednému dielu. 

Podujatie je súčasťou projektu Banská Štiavnica 2019: Renovácia identity, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Viac informácii: www.muzeumbs.sk, galeria@muzeumbs.sk     

Článok môžete komentovať ...