04.02.2022 SBM AKO AMBASÁDOR KLIMATICKÉHO PAKTU

Včera vo štvrtok 3.2.2022 sa naša kolegyňa Silvia Herianová zúčastnila inšpiratívnej diskusie s Fransom Timmermanson, výkonným podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za agendu EURÓPSKEJ ZELENEJ DOHODY.

Včera vo štvrtok 3.2.2022 sa naša kolegyňa Silvia Herianová zúčastnila inšpiratívnej diskusie s Fransom Timmermanson, výkonným podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za agendu EURÓPSKEJ ZELENEJ DOHODY. Počas popoludňajšieho okrúhleho stola greenfluencerov zastupovala Silvia múzeum, ktoré je AMBASÁDOROM KLIMATICKÉHO PAKTU.  

Pán Timmermans počas jeho oficiálnej návštevy Slovenska, mal veľký záujem sa stretnúť okrem politických predstaviteľov aj so subjektami a iniciatívami, pre ktorých je klimatická kríza veľkou témou a robia reálne kroky pre jej zmiernenie. 

Účastníci včerajšej diskusie hovorili o Európskej zelenej dohode a pláne Fit for 55, ktorého zámerom je dosiahnuť aspoň 55%-né zníženie objemu emisií v Európe do roku 2030. Rezonovali témy ako ochrana lesov, potreba vzdelávania verejnosti o kritickej klimatickej situácii, renovácia rodinných domov i verejných budov, úloha miestnych samospráv v boji za zmiernenie dôsledkov klimatickej krízy a pod.

Pán Timmermans na stretnutí predovšetkým počúval, pretože ho zaujímali skúsenosti a podnety od aktívnych ľudí a inštitúcií na Slovensku. 
Témou SBM v tejto chvíli je zmeniť energeticky neefektívnu prevádzka historických budov s uplatnením expertných riešení. To podmieňuje náš záväzok, aby aj budovy múzea  v budúcnosti boli uhlíkovo neutrálne a energeticky efektívne. 

Veríme, že aj vďaka tomuto konštruktívnemu stretnutiu, SBM rozvinie spoluprácu so zastúpením EK na Slovensku v uvedenej oblasti. 
muzeumbs.sk/sk/zelene-muzeum

Zdroj foto: EU
#slovenske_banske_muzeum #green_museum #europsky_klimaticky_pakt

Článok môžete komentovať ...