19.02.2019 Hravý Starý zámok 2019, 2.marec 2019.

Zimnú rodinná hra v Starom zámku aj v roku 2019.

Slovenské banské múzeum srdečne pozýva na zimnú rodinnú hru s názvom Hravý Starý zámok, ktorá sa bude konať 2. marca 2019 od 09.00 do 15.00 hodiny v priestoroch Starého zámku v Banskej Štiavnici.

Dňa 2.marca 2019 sme pripravili v priestoroch Starého zámku netradičnú a zábavnú rodinnú hru s indíciami. Deti s rodičmi budú prechádzať po areáli Starého zámku a v jeho tajomných zákutiach hľadať indície a skladať pripravenú tajničku. Budú musieť preukázať aj dávku odvahy, keď si pôjdu po indíciu do zatuchnutej tmavej kostnice plnej pavúkov a hadov, ktoré dňom aj nocou strážia indíciu ukrytú v žabom slize. Ďalšie nástrahy, ale aj úlohy číhajú aj v Karneri. V Himmelreichu sa stretnú s Kocúrom v čižmách, ktorý ich potrápi heraldikou a určite sa dobre zabavia aj pri spoznávaní netradičných predmetov z minulosti. Pri zámockej studni preskúša žabiak Harold z vedomostí o rozprávkových bytostiach a v Lapidáriu z rozprávkových hádanok. Najväčšie prekvapenie bude však ukryté v Severnej veži, kde návštevníci budú musieť poraziť dráčika Stráčika a oslobodiť princeznú Zlatovlásku.

Zakúpené vstupenky budú zlosované a až traja úspešní riešitelia majú možnosť získať hodnotné a  zaujímavé ceny:  poukaz v hodnote 20 € na konzumáciu v reštaurácii Monarchia, knihu Lakiho mestečko – detská ilustrovaná kniha o mestečku, ktoré sa náramne podobá na Banskú Štiavnicu a hlinenú figúrku anjelika z dielničky Školy v múzeu SBM.

Bližšie informácie na telefónnom čísle: 045/6949472, staryzamok@muzeumbs.sk

Počas podujatia nie je v ponuke bežná prehliadka zámku!

ORGANIZÁTOR: Slovenské banské múzeum, Kammerhofská 2, 96901 Banská Štiavnica

PARTNER PODUJATIA: Reštaurácia MONARCHIA, A. Sládkoviča 2, Banská Štiavnica 969 01

Mediálny partner: Štiavnické noviny

Mgr. Ivana Čengerová, SBM- Oddelenie histórie, staryzamok@muzeumbs.sk,045/6949472

Článok môžete komentovať ...