30.11.2018 Výstava Peter Jánošík-Nenápadná väzba

XII. výstava v projektových priestoroch Display BSC Galéria J. Kollára

Banská St a nica Contemporary, Slovenské banské múzeum- Galéria Jozefa Kollára spolu s autorom Vás pozývajú na XII. výstavu v projektových priestoroch Display BSC.

Peter Jánošík: Nenápadná väzba
vernisáž vo štvrtok, 29.11.2018 o 18:00
trvanie výstavy do 29.12.2018

Maľba - kresba - objekt.
Nefarebnosť, surovosť, nenápadnosť v koncentrovanej forme jednotlivých médií. Diela, v ktorých čas a jeho plynutie spomalené samotným autorom vytvára neviditeľné, o to dôležitejšie väzby.

Peter Jánošík sa narodil v Banskej Štiavnice, kde sa po absolvovaní  vysokoškolského štúdia vrátil. Medzi rokmi 2010-2013 študoval voľnú grafiku na VŠVU Bratislava u prof. Jančoviča, následne strávil 2 roky na Akademii výtvarných umění v Prahe v Ateliéry prof. Lindovského. Magisterský titul obhájil v Ateliéry Maľby Klaudie Kosziba na VŠVU Bratislava v lete 2016. Od septembra 2016 pôsobí ako stredoškolský učiteľ na Strednej priemyselnej škole S.Mikovíniho v Banskej Štiavnici, kde učí reštaurovanie knihy a knižnú väzbu. Popri učeniu, reštaurovaniu kníh a rekonštrukcii domu sa venuje tvorbe, najmä kresbe, maľbe a okrajovo aj keramike.

Priestor Display BSC je malý projektový, výstavný priestor, ktorý vznikol na prvom poschodí Galérie Jozefa Kollára v centre Banskej Štiavnice (Nám. Sv. Trojice 8). Od roku 2016 v ňom predstavujeme projekty, autorov a autorky, ktorí tvorili na Banskej St a nici.

www.banskastanica.sk
www.muzeumbs.sk
 

Výstava je súčasťou ročnej dramaturgie centra Banská St a nica, ktorú finančne podporil Fond na podporu umenia. Ďakujeme!.
 

Článok môžete komentovať ...