24.09.2021 Otvorená výzva Galérie Jozefa Kollára

Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára vyhlasuje Otvorenú výzvu (Open call) na výstavné projekty, ktoré sa budú realizovať v období 2022/2023

Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára vyhlasuje Otvorenú výzvu (Open call) na výstavné projekty, ktoré sa budú realizovať v období 2022/2023.

Výzva je otvorená aj pre kurátorské projekty, či už z oblasti súčasného umenia, alebo zo zbierok galérií a múzeí. Výstavy budú situované v komornom priestore na I. poschodí galérie. Priestor pod názvom START UP chce galéria dlhodobo ponúkať na prezentácie neetablovaných autorov/-riek, kurátorov/-riek (vrátane študentov/-tiek umenia a dejín umenia, či príbuzných odborov) domácej ako i zahraničnej scény.

Priestor je určený nielen mladým, začínajúcim autorom/-kám, ale aj ľuďom rôzneho veku, ktorí sa pre pracovné alebo osobné povinnosti, či iné okolnosti, ešte nestihli etablovať na výtvarnej scéne.

V súlade s hlavným nastavením a smerovaním Slovenského banského múzea, ale aj Galérie J. Kollára, budú uprednostnené projekty, ktoré reflektujú súčasnú environmentálnu krízu, či už priamo, alebo v kontexte iných tém.

Viac informácií nájdete tu: https://www.muzeumbs.sk/sk/otvorena-vyzva-gajk-2022-2023

#slovenske_banske_muzeum #galeriajozefakollara #opencall

Článok môžete komentovať ...