12.10.2020 Fotosúťaž OPEN II.

Teplo, teplejšie, horíš! - fotosúťaž inšpiruje mladých k ochrane klímy

Mladí reportéri pre životné prostredie spustili fotografickú súťaž pre študentov orientovanú na riešenia problémov klimatickej zmeny. Súťažiaci majú ukázať, ako sa klimatická kríza dotýka každého z nás a zamyslieť sa nad krokmi, ktoré sa dajú v ich okolí urobiť na zmiernenie jej dôsledkov. Súťaž je vyhlásená spolu s iniciatívami Mladí za klímu, Znepokojené matky, Klíma ťa potrebuje, Fridays for Future Slovensko, Greenpeace Slovensko a Slovenská klimatická iniciatíva.

Do súťaže sa môžu zapojiť študenti od 11 do 25 rokov s cieľom vytvoriť fotografie, ktoré zdokumentujú možnosti jednotlivca, obce, mesta alebo školy zapojiť sa do ochrany klímy.

Klimatická kríza je najväčšia kríza, akej ľudstvo čelí. A každý jeden z nás môže byť súčasťou riešenia. Chceme motivovať mladých ľudí, aby preskúmali miesta, kde žijú a hľadali možnosti, ako spomaliť klimatickú zmenu. Ak ich spoločne nájdeme a inšpirujeme aj svoje okolie, aby takéto zmeny robilo, je to úžasné,“ povedal Matej Majerský, ambasádor programu Mladí reportéri pre životné prostredie.

 Mladí reportéri a reportérky môžu svoje fotografie spolu so sprievodným textom nahrať do 18. októbra na stránku www.mladireporteri.sk/open; pričom súťažia v troch vekových kategóriách. O víťazoch rozhodne porota v zložení Radovan Stoklasa (fotograf), Lucia Szabová (klimatická aktivistka) a Adriána Henčeková (ambasádorka programu YRE Slovensko).

Autori najlepších fotografií bude ocenení pozvánkou na fotoworkshop s Radovanom Stoklasom (Reuters, TASR) a absolútny víťaz získa GoPro kameru.

Fotosúťaž je realizovaná v rámci projektu OBJEKTív21: Mladí reportéri pre občiansku spoločnosť, ktorý zastrešuje Centrum environmentálnych aktivít v Trenčíne.

Kontakty:

Klaudia Medalová, koordinátorka, medalova@biospotrebitel.sk, 0908 771 443

Matej Majerský, YRE ambasádor, matej.majersky@gmail.com, 0911 336 011

www.mladireporteri.sk

Článok môžete komentovať ...