15.06.2021 EKO-NOVINKA v Slovenskom banskom múzeu!

Slovenské banské múzeum sa v týchto dňoch stalo súčasťou iniciatívy EURÓPSKY KLIMATICKÝ PAKT.

Slovenské banské múzeum sa v týchto dňoch stalo súčasťou iniciatívy EURÓPSKY KLIMATICKÝ PAKT, ktorej cieľom je zapájať občanov a komunity do boja za našu klímu a životné prostredie. Iniciatíva sa týka každodenného života ľudí a rôznych aspektov nášho žitia. Môže sa k nej pridať akákoľvek individuálna osoba alebo organizácia. 
Múzeum v záujme aktívne sa podieľať na prechode na klimaticky neutrálnu spoločnosť, už prijalo prvú sériu opatrení. Postupne, programovo znižujeme negatívne  vplyvy svojej činnosti na životné prostredie. Spoločným úsilím tak máme šancu zlepšiť vyhliadky na našu budúcnosť!
Aktuálne je naše múzeum aj súčasťou siete Museums for Future (museumsforfuture.org/), ktorá spája múzeá, kultúrne organizácie a odborníkov, ktorí pracujú s kultúrnym dedičstvom.  Podporujeme globálne klimatické hnutie a spájame sa v úsilí o spoločný cieľ, ktorým je globálna klimatická spravodlivosť, nielen pre dnešnú ale i budúce generácie (definovaná v Parížskom dohovore ako neprekročenie prahu pre zvýšenie globálnej teploty o + 1,5 °C). 
Zaviazali sme sa, že do roku 2040 sa staneme emisne neutrálnou organizáciou. 
Našimi aktivitami máme záujem podnecovať k odvahe aj ostatných. Sieťovanie je v tomto procese VEĽMI DÔLEŽITÉ! Sledujte náš profil, prostredníctvom neho vás budeme aj ďalej informovať, ako sa nám darí! 

#slovenske_banske_muzeum #europsky_klimaticky_pakt #museums_for_future 
Foto: zdroj https://museumsforfuture.org/

Článok môžete komentovať ...